Werkwijze Vindkracht 9

Werkwijze Vindkracht 9

Stap 1: wat is het doel van de website?

De tijd is aangebroken dat bedrijven niet alleen een website hebben, maar ook een online marketing plan. Alleen een website als ‘visitekaartje’ beperkt de online mogelijkheden van ieder bedrijf. Iedere website kost geld, het is daarom verstandig om hier aandacht aan te besteden. Hoe maak je de website rendabel?

Vaak horen wij de uitspraak: ‘ja, we moeten iets met onze website’. Wat men dan precies wil, is niet duidelijk. De eerste stap in onze werkwijze is het helder krijgen van de verwachtingen van de website. Wat zou je graag willen dat er op de website gebeurt? Denk hierbij aan het invullen van een contactformulier of het verhogen van het aantal verkopen op de website.

Stap 2: website scan

Om een goed advies te kunnen geven welke vorm van internet marketing interessant is voor je bedrijf, zal Vindkracht 9 een Website Scan maken. Bedrijven, van groot tot klein, realiseren zich de potentie die het internet biedt. Maar per bedrijf verschilt het doel van de site en bepaalt het budget de middelen.

Door middel van de Website Scan geven wij inzicht in de mogelijkheden van zoekmachine-optimalisatie en zoekmachine marketing voor het bedrijf. Daarbij laten wij Social media niet buiten beschouwing. Vervolgens ontvang je van ons een prioriteitenlijst van de werkzaamheden die voor de website het meest interessant zijn. Natuurlijk houden wij hierbij rekening met het beschikbare budget.

Stap 3: de website beter vindbaar

Vindkracht 9 neemt ‘meten is weten’ letterlijk. Of een online marketing campagne rendabel is, kan goed gemeten worden. Vrijwel iedere inspanning ter verbetering van de vindbaarheid of van het effect van een online advertentie is meetbaar.

Aan de hand van de prioriteitenlijst stellen wij samen een plan van aanpak op. Het is mogelijk om eenmalig onze diensten in te zetten ter verbetering van de website. Maar ons advies kan ook zijn om maandelijks werkzaamheden door Vindkracht 9 uit te laten voeren. Vooral zoekmachine-optimalisatie is een proces waarbij continue aanpassingen aan de website gedaan moeten worden. Het is beter om deze aanpassingen geleidelijk door te voeren.

Stap 4: rapportage

Zowel na eenmalige werkzaamheden, als bij maandelijkse werkzaamheden, ontvang je van ons heldere en toegankelijke rapportages. Zo krijg je inzicht in de vooruitgang van de websiteprestaties. Gaat het bezoekersaantal omhoog? Worden er meer artikelen verkocht?

Interesse in de diensten van Vindkracht 9 Internet Marketing? Neem dan contact met ons op.