Adverteren op internet

Adverteren op internet

Als je je doelgroep kennis wilt laten maken met jouw product, dan kun je een advertentie plaatsen in de krant. Het nadeel van adverteren in de krant is echter dat het lastig te meten is wat de respons is op je advertentie. Gelukkig is dat bij adverteren op het internet niet het geval. Je kunt precies uitrekenen wat het adverteren je oplevert! Zo weet je dus ook of het rendabel is om te adverteren of niet. Helaas komt het echter vaak voor dat er niet of nauwelijks wordt gemeten wat het adverteren op internet nu daadwerkelijk oplevert. Of erger nog, het blijkt dat het adverteren op internet meer geld kost dan dat het oplevert!

Vormen van adverteren op internet

Je kunt op verschillende manieren adverteren op internet. Zo kun je ervoor kiezen om te adverteren in zoekmachines (SEA). Maar ook adverteren op Social Media netwerken of op Marktplaats behoort tot de mogelijkheden.

Adverteren in Google AdWords

In Nederland adverteren de meeste ondernemers in de zoekmachine van Google. Het adverteren gaat via Google AdWords. Met Google AdWords kun je ook op website van anderen adverteren. Als jij weet dat jouw doelgroep vaak een bepaalde website bezoekt, kun je ook hier adverteren. Bij sommige websites kan dit ook via Google AdWords.

Besteed Google AdWords uit! Al vanaf € 195,- per maand!

Er zijn genoeg mogelijkheden om via advertenties jouw doelgroep op internet te bereiken. Maar de grote vraag is: Welke advertenties zorgen voor de meeste verkopen? Levert adverteren op Facebook het meeste op? Of zijn het toch de advertenties in Google?