Webanalyse

Webanalyse

Met behulp van webanalyse kun je niet alleen zien hoeveel bezoekers je website trekt, maar kun je ook het gedrag van je bezoekers analyseren. Als je weet wat er op je website gebeurt, kun je hier op reageren. Met webanalyse krijg je inzicht in de behaalde resultaten van de website. Want je wilt natuurlijk wel weten wat je website nu eigenlijk oplevert!

Webanalyse

Waarom webanalyse?

Met behulp van webanalyse krijg je waardevolle informatie over het gedrag van je websitebezoekers. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Waar komen de bezoekers vandaan?
  • Welke zoektermen hebben de bezoekers gebruikt om op de site te komen?
  • Wat zijn de pagina’s waar de meeste bezoekers de site verlaten?
  • Welke marketinginspanningen zijn het meest/minst succesvol?
  • Waar liggen verbeterpunten van de website?

Een uitvoerige website analyse is de basis voor een goede internet marketing strategie.

Google Webmaster Tools

De Google Webmaster Tools is een kosteloos hulpprogramma van Google. De webmasterhulpprogramma’s bieden gedetailleerde rapporten over de zichtbaarheid van je webpagina’s in de zoekmachine van Google. Met de informatie uit de Google Webmaster Tools kan je website nog verder verbeterd worden.

Google Analytics

Er bestaan verschillende meetpakketten die gegevens over websitebezoekers verzamelen. Vindkracht 9 werkt hoofdzakelijk met Google Analytics. Dit pakket is kosteloos en biedt veel informatie over het gedrag van websitebezoekers. Vindkracht 9 analyseert de gegevens uit Google Analytics en vertaalt deze naar verbeterpunten.

Ook meer halen uit Google Analytics? Neem contact op.