Wat is het bouncepercentage?

Wat is het bouncepercentage?

Betekenis: Bouncepercentage (bounce rate)

Het bouncepercentage is een vaak verkeerd begrepen term. Het bouncepercentage wordt ook wel het weigeringspercentage genoemd en geeft het percentage van de bezoeken aan die niet meer dan 1 pagina van de site bekeken hebben.

Stel, er zijn 10 bezoeken op de pagina www.vindkracht9.nl/diensten geweest via de verkeersbron google/organic. Bij een bouncepercentage van 30% hebben 3 mensen na het zien van www.vindkracht9.nl/diensten de site verlaten. Echter, 7 hebben doorgeklikt naar een tweede pagina in de site.

Een hoog bouncepercentage hoeft niet per definitie slecht te zijn. Of een bepaald bouncepercentage goed of fout is, wordt onder andere bepaald door het doel van de pagina. Als iemand zoekt op ‘telefoonnummer Vindkracht 9’ en terechtkomt op de contactpagina met ons telefoonnummer, dan vindt de bezoeker zijn antwoord. Zeer waarschijnlijk zal deze bezoeker de site meteen weer verlaten. Is dat erg in dit geval? Nee, totaal niet.

Het bouncepercentage moet met zorg geïnterpreteerd worden. Door onderzoek kunnen we bepalen waarom een bouncepercentage hoog is en hoe we dit kunnen verlagen.